Παρουσίαση της εταιρείας

Η ΒΡΥΚΟ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της επεξεργασίας και εμπορίας χάλυβα πλαταίων προϊόντων (λαμαρινών) με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, διαθέτοντας ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής κάλυψης 30.000 τ.μ. Οι καινούργιες εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται πολύ κοντά στην Αττική Οδό, απέχουν μόλις 1 χιλιόμετρο από τον μεγαλύτερο εμπορευματικό σταθμό της Ελλάδας στο Θριάσιο Πεδίο και περίπου 15 λεπτά από το λιμάνι της Ελευσίνας. Ο υπερσύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός της ΒΡΥΚΟ Α.Ε. (δύο γραμμές σχισίματος και κοπής των προϊόντων κατά μήκος), παρέχει τη δυνατότητα ισιώματος, κοπής και σχισίματος ρολών χάλυβα, όλων των ποιοτήτων και σε μεγάλο εύρος διαστάσεων .
vrico-epeksergasia-metalwn
bryko old building side label

Ιστορία

Η εταιρεία ΒΡΥΚΟ Α.Ε, ιδρύθηκε το 1979 από τους Δημήτρη Βρυώνη και Αναστάσιο Κοσμά με έδρα τον Πειραιά, λειτουργώντας από την αρχή σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οι οποίες έως και σήμερα ανήκουν στα περιουσιακά της στοιχεία κι έχουν μισθωθεί σε τρίτους. Στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο, η εταιρεία μεταφέρθηκε το 2006. Η σταθερή ανάπτυξη της ΒΡΥΚΟ, από το ξεκίνημα της λειτουργίας της έως και σήμερα, εξακολουθεί να στηρίζεται περισσότερο σε ίδια κεφάλαια και λιγότερο σε τραπεζικό δανεισμό.

∆ιοικητική δομή

Σήμερα, η ΒΡΥΚΟ Α.Ε διευθύνεται από την επόμενη γενιά των οικογενειών Βρυώνη και Κοσμά. Η ευέλικτη διοικητική οργάνωση της εταιρείας επιτρέπει τη λήψη άμεσων αποφάσεων, πάντα με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους πελάτες και τη διασφάλιση της ποιοτικής εξυπηρέτησής τους. Το σύνολο των τμημάτων της εταιρείας και συγκεκριμένα των πωλήσεων, των προμηθειών, της παραγωγής και των οικονομικών υπηρεσιών, διευθύνονται από τους ιδιοκτήτες. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 38 εργαζόμενους (18 υπαλλήλους γραφείου και 20 χειριστές μηχανημάτων, αποθηκάριους και οδηγούς).
LFP_4881
LFP_4853
LEG_7488
LEG_7523

Μερίδιο αγοράς

Η δραστηριότητα της ΒΡΥΚΟ Α.Ε επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών του βιομηχανικού τομέα και λιγότερο του κατασκευαστικού κλάδου. Για το λόγο αυτό η εταιρεία εμφάνισε μικρότερες οικονομικές απώλειες κατά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, το 2008-2009. Η εταιρεία σήμερα αριθμεί περισσότερους από 1.000 ενεργούς πελάτες, κυρίως μικρομεσαίου μεγέθους. Στους στόχους της διοίκησής της είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς, η οποία θα στηριχθεί στα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει-διαθέτει, καθώς επίσης και στην πελατοκεντρική φιλοσοφία του team management, που διακρίνεται για την ευελιξία ιδιαίτερα στον τομέα της εξυπηρέτησης.

Εξαγωγές

Η ΒΡΥΚΟ Α.Ε. αυξάνει συνεχώς την παρουσία της στον τομέα των εξαγωγών, κυρίως στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Στο άμεσο μέλλον, θα ενισχυθεί η προώθηση των «προβαμένων» φύλλων και ταινιών (κυρίως των στενών), γεγονός που θα οδηγήσει την εταιρεία σε νέες αγορές του εξωτερικού, ανοίγοντας επιπλέον την προοπτική της εξαγωγής υλικών θερμής και ψυχρής έλασης, όπως και των γαλβανιζέ προϊόντων.

Προβλέψεις

Η εταιρεία στοχεύει να διατηρήσει στην Ελλάδα το ενεργό πελατολόγιό της και να το εμπλουτίσει με νέες υγιείς επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα επικεντρωθεί περισσότερο στον τομέα των εξαγωγών. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων θα βασισθεί στο καλό εργασιακό περιβάλλον και στο χαμηλό λειτουργικό κόστος.